Hvorfor købe Bitcoin og Ethereum?

Hvis du ikke har hørt om ordene “Bitcoin” og “Ethereum”, så er denne artikel noget for dig. Begge begreber er kryptovaluta, som du kan købe for danske kroner på forskellige hjemmesider. Denne kryptovaluta kan du bruge til at købe ting og sager på internettet – helt eller næsten anonymt. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget du går op i din sikkerhed. Men Bitcoin og Ethereum er ikke bare kryptovaluta, nej – de kan bruges til mange andre ting også. Bitcoin blev lanceret for en del år siden og har været under 1 dollar værd og i dag i skrivende stund er de over 1600 dollars værd. Det er over 10.000 kroner. Markedet er kæmpe stort, og det bliver større for hver dag, der går. Men hvorfor gør det, det?

Derfor køber folk Bitcoins og Ethereum

Folk køber Bitcoins og Ethereum, fordi der er en fremtid i det. Bitcoin netværket kan bruges til at underskrive meddelseser og sende Bitcoins, der kan sælges for danske kroner eller en anden valuta. Vi har dog også Ethereum, der kan bruges til mange andre ting. De har smarte kontrakter, det vil sige, at hvis nogle forudbestemte forudsætninger går sig gældende, så skal systemet gøre X og Y. Et godt eksempel på dette er forsinkede fly. Hvis dit fly bliver forsinket, så vil du automatisk få udbetalt erstatning for det. Der er mange andre gode eksempler på brug af Ethereum netværket.

Sådan fungerer det

Meget simpelt fortalt, så fungerer både Bitcoin og Ethereum ved at man har miners, der regner matematiske regnestykker ud hele tiden. Disse minere får en belønning i enten Bitcoins eller Ether, som man derefter kan sælge. Som bruger at netværket er du sikret imod mange ting som eksempelvis at folk “double spender” deres valuta. Hele netværket fungerer på den måde, at alle overførsler er offentligt tilgængelige, og det er derfor muligt at gå tilbage til den første overførsel og se, hvilken adresse, hvor meget, tidspunkt, osv. Hver gang der bliver minet en blok (dvs. overførsler bliver godkendt), så er det ikke muligt at tilbageføre pengene. Det er derfor meget godt mod svindel og andre ting, fordi med kreditkort er det muligt at trække pengene tilbage.

Hvor man kan købe BTC (Bitcoins) eller ETH (Ethereum)?

Det er muligt at købe BTC eller ETH på udenlandske børser, hvor man handler med valuta ligesom aktier. Problemet er bare, at der kan gå nogle dage, før du har mulighed for at handle, efter du har sendt pengene til børsen, og du skal gå igennem en proces, hvor du skal indsende dit pas og meget andet. Det er derfor meget nammere at købe Ethereum og Bitcoins i Danmark, hvor kravene ikke er så strenge.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *